NoHAB-GM
 
Támogassa Ön is személyi jövedelemadója 1%-ával egy legendás mozdony túlélését!


A NOHAB-GM Alapítvány kiemelten közhasznú civil szervezet, amely 2003-tól a személyi jövedelemadó 1%-ával is támogatható. 2011-ben a NOHAB-GM Alapítvány az SZJA 1%-felajánlások révén 2,3 millió forinttal gyarapodott. Ezúton szeretnénk ismét megköszönni mindazon adózó állampolgárok, különösen a vasúti alkalmazottak és vasútbarátok lelkes támogatását, akik alapítványunk értékmentő tevékenységét jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával segítették, egyben kifejezzük reményünket, hogy erre a jövőben is méltónak találnak majd bennünket.

Támogatóink továbbra is biztosak lehetnek benne, hogy teljes bevételünket alapítványunk mozdonya, az M61-010 műszaki felújítására és az ehhez szükséges anyagok, szerszámok készletének bővítésére fordítjuk – ugyanis nincs fizetett munkatársunk. Tevékenységünkben minden aktivistánk térítésmentesen, a szabadidejében vesz részt, a kétkezi munka mellett nem egyszer jelentős anyagi áldozatot is vállalva – hiszen nem a profittermelés kényszere, hanem a NOHAB-mozdonyok szeretete hajtja őket munkájukban.

Az eseményekben gazdag 2010-es esztendő után 2011. a „csendes” felkészülés éve volt, melyet, mi tagadás, a vártnál jóval több munkával töltöttünk. Jelentős, későbbi javítást megalapozó alkatrész-beszerzések mellett mozdonyunk műszaki helyreállításának olyan nagy lépésein dolgoztunk, melyek már évtizedek óta esedékesek voltak, és hosszútávon nélkülözhetetlenek a felelősségteljes üzemeléshez. Befejezéséhez közeledik immár a hűtőcsoport teljes cseréje, melynek során egy külföldön vásárolt hűtőt építünk be. Ehhez a hűtőn számos átépítés, illesztés bizonyult szükségesnek, a későbbi cserék, javítások megkönnyítésére pedig a mozdony gépterében is célszerű átalakításokat végeztünk el. Ezzel egyidejűleg az eddigieknél alaposabban vizsgáltuk át mozdonyunk motorját, amely új, gyári motorvédelmet is kapott, és előkészítettünk néhány javítást, melyet még 2012 elején, a mozdony újraindítása előtt fogunk elvégezni. Reméljük, hogy ezután mozdonyunk ismét új élményekkel gazdagíthatja a vasútbarátokat.

Kérjük, hogy amennyiben méltónak találja erőfeszítéseinket a támogatásra, adója 1%-át a NOHAB-GM Alapítványnak ajánlja fel!

Ehhez az adóbevallás részét képző rendelkező nyilatkozatban a megfelelő helyen fel kell tüntetni az alapítvány adószámát:

18686074-2-43

E helyütt szeretnénk ismételten felhívni az érdeklődők figyelmét arra, hogy alapítványunk adószámának utolsó számjegye 2009-ben 1-ről 3-ra módosult, tehát a 2009-es és korábbi kiadványainkban található rendelkező nyilatkozat tartalmilag is elavult! Idei kiadványunk már a jelenlegi követelményeknek megfelelő, és jelenlegi adószámunkkal kitöltött rendelkező nyilatkozatot tartalmazza; a 2012-ben ismét frissített rendelkező nyilatkozat pedig külön is letölthető.

2008-tól az adózóknak lehetőségük nyílik adójuk 1%-áról az adóbevallás fajtájától, valamint annak határidejétől és módjától függetlenül, attól elkülönítve, legkésőbb május 20-ig rendelkezni a területileg illetékes adóhivatahoz továbbított küldeményben, munkáltatói adóbevallás esetén pedig a lezárt borítékot legkésőbb május 10-ig kell leadnia munkáltatójának. Amennyiben adóbevallásától elkülönülten rendelkezik jövedelemadója egy százalékáról, úgy a megfelelő méretűre vágott rendelkező nyilatkozatot kérjük, összehajtás nélkül tegye egy szabvány méretű postai borítékba, melyen feltünteti nevét, lakcímét és adóazonosító számát, és a boríték ragasztási felületén átnyúló aláírását.Kérjük, segítse a civil szférát azzal, hogy rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-áról valamely alapítvány vagy egyesület javára! Kérjük, segítse mozdonyunk üzemelését és műszaki színvonalának további emelését azzal, hogy a NOHAB-GM Alapítványt jelöli meg SZJA 1%-felajánlásának kedvezményezettjeként! Ha megteheti, kérjük, hívja fel környezetében élők közül mind több adózó állampolgár figyelmét alapítványunk tevékenységére, lehetővé téve ezzel, hogy mind többen méltónak találhassanak bennünket a támogatásra.

Érdeklődését és támogatásást a vasútbarátok sokezres táborának nevében előre is köszönjük!NOHAB-GM Alapítvány


   A NOHAB-GM Alapítvány 2012-es bemutatkozó nyomtatványa

   A NOHAB-GM Alapítvány adószámára kitöltött rendelkező nyilatkozat
   Figyelem! A nyomtatványt 2012-ben ismét frissítettük; kérjük, ezt a változatot használja!

   A3-as falinaptár az alapítvány felhívásával

   Adobe Reader letöltése


 
— Ablak bezárása —