NoHAB-GM
 
Ha adója 1%-át jó helyen szeretné tudni, kérjük, támogassa vele a 15 éves NOHAB-GM Alapítványt!


Garancia erre a 15 évünk és az eredményeink! Sokat küzdöttünk, hogy megvehessük a MÁV valaha volt legjobb dízelmozdonyainak egyikét, az egykori M61-010-et. Az Önök támogatásaival, adójuk 1%-ával 10 év alatt, fáradságot nem kímélve, munkaórák ezreivel, forintok tízmillióival helyreállítottuk a Tízest, és – bár korántsem vagyunk a felújítás végén – a mozdony újra hazánk vasútvonalait rója! 15 éve fizetett alkalmazottak nélkül működünk, és ezen nem is változtatunk, hogy minden adományt és egyéb bevételt a mozdony felújítására és az Önök számára szervezett eseményekre fordíthassunk.

2014-ben egész évben üzemeltettük a Tízest, amelynek háttértevékenysége nagyon sok időt és energiát igényelt mind tőlünk, mind a járművet befogadó MTMG Zrt-től. Ennek eredménye annál látványosabb: a 618 010 stabil üzeme idén már azt is lehetővé tette, hogy útjára indítsuk az egykori M61-002 újjáépítésének hosszú folyamatát. Egy másik régi vállalásunkat is teljesítettük: honlapunkon – általában legalább egy nappal előre – értesítjük az érdeklődőket a mozdony várható útvonaláról. Folyamatban van egy nyomkövető felszerelése és beüzemelése, melynek köszönhetően támogatóink a későbbiekben a mozdony helyzetét folyamatosan is figyelemmel kísérhetik. 2014-ben több alkalommal vendégeskedtünk a Magyar Vasúttörténeti Parkban: részt vettünk az Oldtimer Show-n, a Múzeumok Éjszakáján és az évadzáró Kolbászfesztiválon. Két alkalommal is jártunk Tapolcán, a hazai NOHAB-ok egykori otthonában; először a vasutasnapon, majd szeptemberben, az M61-004 1999-es balesete és régi mozdonyvezető barátaink emlékére szervezett különvonatunkkal.

A bennünket választó adófizetők 2014-ben 1 530 023 forintot ajánlottak fel alapítványunknak jövedelemadójuk 1%-ából. Számos támogatónktól kapunk évek óta rendszeres, vagy alkalmi adományokat is. Ezúton szeretnénk ismét köszönetet mondani minden adományért és felajánlásért – és nem utolsósorban mindazért a kétkezi munkáért és segítségért is, amely nélkül a 618 010 nem lehetne ma ennyire üzembiztos mozdony, és az egykori M61-002 helyreállítását se kezdhettük volna meg. Bízunk benne, hogy alapítványunkat, eddigi tevékenységünket méltónak találja a támogatásra. Kérjük, segítsen bennünket azzal, hogy személyi jövedelemadójának 1%-át a NOHAB-GM Alapítványnak ajánlja fel! Ehhez a NAV által küldött adóbevallás-csomagban található rendelkező nyilatkozat megfelelő helyén fel kell tüntetni az alapítvány adószámát és nevét:

18686074-2-43

2008-tól az adózóknak lehetőségük nyílik adójuk 1%-áról az adóbevallás fajtájától, valamint annak határidejétől és módjától függetlenül, attól elkülönítve, legkésőbb május 20-ig rendelkezni a területileg illetékes adóhivatahoz továbbított küldeményben, munkáltatói adóbevallás esetén pedig a lezárt borítékot legkésőbb május 10-ig kell leadnia munkáltatójának. Amennyiben adóbevallásától elkülönülten rendelkezik jövedelemadója egy százalékáról, úgy a megfelelő méretűre vágott rendelkező nyilatkozatot kérjük, összehajtás nélkül tegye egy szabvány méretű postai borítékba, melyen feltünteti nevét, lakcímét és adóazonosító számát, és a boríték ragasztási felületén átnyúló aláírását.

E helyütt szeretnénk ismételten felhívni az érdeklődők figyelmét arra, hogy alapítványunk adószámának utolsó számjegye 2009-ben 1-ről 3-ra módosult, tehát a 2009-es és korábbi kiadványainkban található rendelkező nyilatkozat tartalmilag is elavult!Kérjük, segítse a civil szférát azzal, hogy rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-áról valamely alapítvány vagy egyesület javára! Kérjük, segítse mozdonyunk üzemelését és műszaki színvonalának további emelését azzal, hogy a NOHAB-GM Alapítványt jelöli meg SZJA 1%-felajánlásának kedvezményezettjeként! Ha megteheti, kérjük, hívja fel környezetében élők közül mind több adózó állampolgár figyelmét alapítványunk tevékenységére, lehetővé téve ezzel, hogy mind többen méltónak találhassanak bennünket a támogatásra.

Érdeklődését és támogatásást a vasútbarátok sokezres táborának nevében előre is köszönjük!NOHAB-GM Alapítvány


   A NOHAB-GM Alapítvány 2015-ös bemutatkozó nyomtatványa

   A NOHAB-GM Alapítvány adószámára kitöltött rendelkező nyilatkozat
   Figyelem! A nyomtatványt 2015-ben ismét frissítettük; kérjük, ezt a változatot használja!

   A3-as falinaptár az alapítvány felhívásával

   Adobe Reader letöltése


 
— Ablak bezárása —