Aktuális
 
  2003. szeptember — Az elmúlt hónapokban több lényeges javítást végeztünk el a mozdonyon, melyek többsége elengedhetetlen a motor újraindításához.
  • Vásároltunk 10 darab új akkumulátort, melyet a zalaegerszegi Akksi Kft. kedvezményes áron bocsátott rendelkezésünkre.
  • Beszereztük a négy sérült henger javításához szükséges alkatrészeket, melyek egy részét a GM-EMD egyik európai forgalmazója, a skóciai Turner Diesel ingyenesen biztosította számunkra. Augusztusban befejeződött a négy sérült henger javítása. A motor beindítása a kenőolaj cseréje után lehetséges. Ez várhatóan ismét több százezer Ft nagyságrendű kiadás elé állítja alapítványunkat.  • Elvégeztük az akkumulátorszekrény rozsdamentesítését és belső felújítását, ide értve az erősen korrodált ajtók helyreállítását is.
  • A mozdonyszekrény felújításának első lépéseként folyamatban van az egyik vezetőállás-ajtó helyreállítása. A fa alkatrészek, üvegek és gumitömítések beszerzése megtörtént vagy már folyamatban van. Az ajtó rossz állapota miatt közel 100000 forintos anyagköltséggel kell számolni; hasonló javításokat idővel a többi három vezetőállás-ajtón és az összes leszerelhető burkolaton (pl. belső ajtók, hűtőtakarók stb.) is el kell végezni.  • Alkatrészeink és szerszámaink szűkös tárolási lehetősége miatt vásárolnunk kellett egy használt konténert.

   
  — Vissza —

   
Magunkról
·
Háttér
·
Tagság
·
Elérhetőség
·
Aktuális
·
Linkek
De En